Een opmerkelijke ontdekking in ‘t kot

ALTERE- Eind september, tijdens het kleidraaien, is er wel een heel opmerkelijke ontdekking gedaan in het bouwkot van BC de Waterstraot.
Bouwers die de kleiput aan het leeghalen waren werden verrast door een zeer aangename frisse lucht, wat normaal niet echt van toepassing is bij klei. “Het leek net of ik door een veld vol verse bloemen huppelde” zo zegt een van de bouwers. Eerst werd er nog gedacht dat er wellicht een toiletverfrisser was geplaatst bij de kleiput om zo de lucht op deze plaats een stuk aangenamer te maken. Maar dit bleek niet het geval te zijn, naar nog een laag te hebben verwijderd veranderde een deel van de kleiput van een donker bruine massa naar een kleurrijk tafereel. Op de foto kan je deze wonderbaarlijke situatie zelf aanschouwen. Overigens bleek dit niet het enige te zijn wat voor een verrassing zorgde. Te midden van dit kleurrijk geheel van bloemen is er een object ontdekt omringd door, tot enkele weken geleden toe, onbekende tekens. Wat wel duidelijk is, is dat zowel het object als de tekens niet van menselijke hand zijn. Inmiddels is de afkomst van de tekens bekend en zijn de geleerde druk bezig met de ontcijfering hiervan. “Dit betreft een zeer oud geschrift dat door de eeuwen heen op willekeurige plaatsen op is gedoken en vrijwel altijd in dezelfde tekstopbouw gelijk deze tekst” zo weet dr. B.ru.Taal ons te vertellen. Over het object dat is ontdekt wil men nog geen uitspraken doen. “Mooie ontdekkingen roepen ook veel belangstelling op, en aangezien wij hier in rust aan willen werken geven wij hier nog geen informatie over vrij” aldus dr.h.c. Springinhetveld. Wel is bekend dat BC de Waterstraot zijn volle medewerking hier aan verleend en zich dit bouwseizoen dienst van de wetenschap beschikbaar stelt. “Dit is echt fantastisch, wij konden enkel volmondig ja zeggen en zo onze medewerking geven” aldus voorzitter M. Nefs. Helaas voor dit moment kunnen wij nog niet meer naar buiten brengen dan dit bericht. Uiteraard houden wij jullie alle op hoogte en zodra er andere ontwikkelingen zijn of meer informatie aan het licht komt zullen jullie de eerste zijn die hier meer over zullen gaan lezen.
 Deel op Facebook